صبا هنر (سینما / تئاتر / هنر )

(محمد مهدی قاهری )

صبا هنر (سینما / تئاتر / هنر )

(محمد مهدی قاهری )

سومین و چهارمین روز برگزاری جشنواره تئاتر رضوی

گزارشی از سومین و چهارمین روز برگزاری جشنواره تئاتر رضوی در بجنورد
ایران تئاتر -  سرویس خبر  

زهرا شایان‌فر:

سومین و چهارمین روز از ششمین جشنواره سراسری تئاتر رضوی در حالی سپری شد که علی نصیریان از جمله پیشکسوتان و داوران جشنواره تئاتر رضوی گفت که به اعتقاد او جشنواره امسال به لحاظ کیفی بسیار بهتر از سال گذشته بوده است.
سالن‌های مملو از تماشاگر
به گزارش خبرنگار اعزامی سایت ایران تئاتر از جشنواره تئاتر رضوی شهر بجنورد‌، با این که گروه‌های نمایشی که در جدول برنامه اجراهای صبح را انجام دادند‌ ابتدا از دیده نشدن نمایششان در ساعات صبح سخن می‌گفتند، اما با پر بودن صندلی‌های نمایش در روز‌های کاری و در ساعت 10 صبح از عشق و علاقه مردم این شهر به تئاتر می‌گویند.
تجربه سال گذشته جشنواره در مواجه با گروه‌های پر تعداد مخاطبان باعث شده است تا جشنواره از حصار‌کشی خاصی برای ورود و خروج تماشاگران به سالن‌ها بهره ببرد. گرچه تعداد تماشاگران سالن‌ها از سال گذشته کمتر نیستند، اما شلوغی و ازدحام غیر قابل کنترل در ورودی تالار‌ها دیده نمی‌شود.
پرداختن کارگردانان تئاتر به طراحی صحنه
جشنواره ششم در مقایسه با جشنواره دور قبل در زمینه طراحی‌ها رشد قابل ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد‌.
دبیر جشنواره در این خصوص معتقد است‌: دادن وقت کافی به گروه‌ها و زمان داشتن برای اجرای طراحی‌ها همان گونه که در کیفیت آثار موثر بوده بر دیگر عناصر اجرا و زیباسازی آن نیز اثر داشته است‌. این نکته در برنامه‌ریزی جشنواره سال آینده نیز در نظر گرفته شده است.
رشد کیفی از دید داوران
علی نصیریان که دو سال متوالی داور جشنواره تئاتر رضوی بوده‌ اعتقاد دارد این جشنواره به لحاظ کیفی خیلی بهتر از سال گذشته است و می‌افزاید‌: امسال با اشتیاق کارها را دنبال می‌کنیم. نمایش‌ها در همه بخش‌ها رشد قابل توجهی داشته‌اند. تنها وجهی که از آن صدمه می‌بینند متن است. بازیگری‌ها در سطح قابل توجهی قرار دارند. این نشان می‌دهد که بیشتر از دیگر عناصر روی بازیگری کار شده است.
وی با تاکید بر لزوم نوآوری و خلاقیت در پرداختن به موضوعات مذهبی و استفاده از روایات و داستان‌های تاریخی و دینی به جوانان توصیه کرد نباید نا امید و خسته شوید. مشکلات ما از گذشته تا به امروز از فردوسی تا زمان حال ادامه داشته‌، دارد و مطمئن هستم که ادامه خواهد داشت اما هنرمند باید در همه شرایط به کار خود ادامه دهد و از مشکلات نهراسد.
برگزاری نخستین نشست تئاتر رضوی‌
اولین نشست گروه‌های نمایشی با هیات داوران جشنواره و دبیر‌ان سه شنبه 14 آبان ساعت 15 در محل اقامت مهمانان جشنواره برگزار شد.
در این جلسه کار گروه های جوان در جشنواره تئاتر رضوی ، ویژگی‌های تئاتر دینی و نقطه نظرات هیات داوران در خصوص اجراهای جشنواره و گروه‌های نمایش مورد گفت‌وگو قرار گرفت.
در این جلسه علی نصیریان، محمود خزاعی‌، تاجبخش فنائیان‌، ‌‌و محمدرضا الوند حضور داشتند.
علی نصیریان در این نشست از عملکرد گروه‌های جوان در تولید تئار یاد کرد و گفت: امسال احساس خوبی دارم و فکر می‌کنم قدم‌های جدی‌تری برداشته شده است. خودتان را باور کنید و بدانید که تنها شما هستید که قدم‌های خوبی بر‌می‌دارید. مطمئن باشید فعالیت‌ها و قدم‌هایتان به بار می‌نشیند.
وی تا کید کرد: کمبود‌های مالی‌، مسائل اقتصادی‌، تبعیض‌ها نباید با‌عث افسردگی و نا امیدی شود و هنرمند را از پویایی و جوشش باز دارد. به سادگی و یک شبه نمی‌توان‌ در بازیگری تعالی پیدا کرد.
دکتر محمود عزیزی نیز از توانایی و خلوص بر گزار کنندگان جشنواره‌های مختلف کشور یاد کرد و پیشنهاد داد: تمام نمایش‌هایی که در این جشنواره دیده‌ایم قابلیت اجرا ی عمومی در اقصا نقاط کشور را دارند.
وی تئاتر را نیاز ضروری بشر‌ عنوان کرده و از رشد تئاتر در دل مردم طی 30 سال گذشته یاد کرد و افزود: کار‌های امروز شما بذری است که روزی به بار می‌نشیند. تئاتر، اندیشه را دعوت می‌کند و تحولات و رابطه انسانی را به چالش می‌کشد.
تاجبخش فنائیان در ادامه گفت‌: ابتدا تصور می‌کردم که محدودیت موضوعی‌، محدودیت خلاقیت را هم بوجود می‌آورد. ‌اما جشنواره‌های موضوعی در سال‌های اخیر نشان داده‌اند که جوانان سبک هایی ابداع کرده‌اند که من به عنوان یکی از افرادی که سال‌ها در دانشگاه بوده‌ام بایست بنشینم و مبانی نظری و شیوه‌های عرضه شده در آن‌ نمایش‌ها را استخراج کنم.
علی نصیریان از هنرمندان خواست در پرداختن به موضوعات دینی از ماندن در سطح اعمال ظاهری بپرهیزند‌ ‌و به مباحث تحلیلی‌تر و عمیق‌تر برسند.
الوند نیز در ادامه به وجوه تصویری آثار اعتقادی پرداخت و زبان تصویر و نشانه ها را لازمه گسترش دامنه مخاطبان در عرصه های داخلی و بین المللی دانست.
این جلسه با سوال و جواب کارگردانان و گروه‌های نمایشی‌‌ ادامه یافت.
دومین جلسه گفت و شنود ششمین جشنواره تئاتر رضوی امروز با حضور حسین مسافر‌آستانه‌، دبیر جشنواره بین المللی تئاتر فجر و دکتر تاجبخش فنائیان در هتل نگین شهر بجنورد برگزار می‌شود.‌
حافظ و گلشن دو تالار با دو متولی
دو تالار درگیر در جشنواره تئاتر رضوی‌، حافظ و گلشن هستند که در ایام جشنواره بدون وفقه فعالیت می‌کنند. یکی از این دو تالار در زیرمجموعه اداره کل ارشاد و دیگری سالنی مختص شهرداری است‌. گرچه دو متولی مجزا امور اجرایی این دو تالار را اداره می‌کنند اما همکاری و ارتباط خوب مدیران این دو مجموعه باعث شده است تا امور سالن‌ها یکپارچه اداره شوند.
آیین پایانی از را می‌رسد
ششمین جشنواره تئاتر رضوی ‌پنج‌شنبه 16 آبان ماه ساعت 18 در تالار گلشن به کار خود پایان می‌دهد.
بر نامه‌های این روز توسط صدرا یوسفی کارگردان این مراسم به سایت ایران تئاتر معرفی شد.
وی از اجرای موسیقی تئاتر‌"پیاده" در دو اپیزود‌ و اجرای آیین فتح بسم‌الله توسط مرشد مجیدی خبر داده و افزود: امیر حسین مدرس اجرای برنامه را برعهده دارد. با این که تعداد سخنرانی‌ها و ارائه گزارش‌ها در این مراسم زیاد است اما تلاش کرده‌ایم برنامه را در 120 تا 150 دقیقه تنظیم کنیم و با حضور گروه‌های آیینی استان خراسان شمالی تنوع لازم را به آن بدهیم.
یوسفی مهمانان ویژه این مراسم را معاونان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌، مشاوران رئیس جمهور و دیگر مسئولان کشوری معرفی کرده و گفت‌: ‌ 26 تن از مهمانان ویژه کشوری فردا در مراسم اختتامیه حضور خواهند داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد