صبا هنر (سینما / تئاتر / هنر )

(محمد مهدی قاهری )

صبا هنر (سینما / تئاتر / هنر )

(محمد مهدی قاهری )

گزارشی از رضا آشفته درباره کارگاه آموزش بازیگری رضا کیانیان

اهدای 250 عنوان کتاب
گزارشی از رضا آشفته درباره کارگاه آموزش بازیگری رضا کیانیان
 
ایران تئاتر -  سرویس گزارش  

در روز چهارشنبه 26 اردیبهشت ماه، رضا کیانیان طی برگزاری یک کارگاه آموزشی، شهریه حاصل از آن را برای خرید‌‌ کتاب به کتابخانه دانشکده هنر و معماری‌‌ ‌‌اهدا کرد.
این مراسم با تشکر و اهدای لوح تقدیر به رضا کیانیان برگزار شد. مهیار خراباتی، رئیس دانشکده هنر و معماری و رحمت امینی، مدیر گروه تئاتر دانشکده از رضا کیانیان برای پاسخ مثبت دادن به دعوت دانشکده و دانشجویان و اهدای کتاب به کتابخانه تشکر و قدردانی کردند. همچنین خراباتی درخواست کرد که رضا کیانیان به برگزاری این کارگاه‌های آموزشی ادامه دهد، اما این بازیگر‌ قول آن را نداد و برگزاری آن را به موعد دیگری موکول کرد، اما اعلام کرد بعد از این در دانشکده سینما ـ تئاتر، ورک‌شاپ برگزار خواهد کرد.
رضا کیانیان به خبرنگار ما گفت:«سال گذشته هم قرار شد که شهریه، صرف‌ خرید کتاب شود که آن‌ها گفتند‌ پولی برای خرید کتاب کنار گذاشته‌اند. به همین دلیل خودم کتاب و قفسه‌های کتابخانه را خریداری و به کارگاه نمایش عروسکی اهدا کردم.»
در این مراسم رضا کیانیان با تنی چند از استادان دانشکده هنر و معماری مانند منیژه محامدی و فرودس کاویانی دیدار و گفت‌وگو کرد‌.
رحمت امینی هم به خبرنگار ما گفت:«قرار است که این کارگاه‌های آموزشی را به شکل دیگری برگزار کنیم. استادان مدعو بیش از آن که جذب دانشکده شوند، کارگاه آموزشی برگزار می‌کنند که اگر این کارگاه از بار علمی و محتوایی برخوردار باشد، دعوت به کار خواهند شد. رضایت دانشجویان نیز در برگزاری این کارگاه یک شرط اساسی برای انتخاب استادان خواهد بود.»
وی درباره کارگاه رضا کیانیان گفت:«برای آن که استقبال از این کارگاه بیش از ظرفیت لازم برای حضور در پلاتوها بود، آن‌ را در سالن اجتماعات برگزار کردیم.»
جلال وفایی، مسئول برگزاری این کارگاه با موفقیت‌آمیز خواندن حضور کیانیان در میان دانشجویان تئاتر گفت:«استقبال به حدی بود که دانشجویان نقاشی، گرافیک و طراحی صنعتی هم برای حضور در آن ثبت نام کرده بودند. متأسفانه نمی‌توانستیم از همه این دانشجویان که در حدود 80 نفر می‌شدند، در کارگاه استفاده کنیم، البته حضور در این کارگاه، نیاز به پیش نیاز علمی و عملی داشت که باید دانشجویان تئاتر با این ویژگی، در اولویت قرار می‌گرفتند. بنابراین 45 نفر دعوت به کارگاه شدند. هر روز ساعت 30/7 صبح تا 11 در کارگاه شرکت می‌کردند.»
وی اعلام کرد که رضا کیانیان تجربیات و اندوخته‌های علمی و عملی خود را در اختیارمان قرار دا‌د که اگر او به سر این کلاس‌ها نمی‌آمد، ما نمی‌توانستیم از چگونگی کار یک بازیگر حرفه‌ای ‌آگاه شویم.»
این دانشجو درباره چگونگی برگزاری کارگاه رضا کیانیان گفت:«او با ارائه یک تم که همانا"رسیدن به هیچ" بود،‌ در صدد برآمد تا ما را به مرحله‌ای برساند که از همه چیز خالی شویم تا پس از آن بتوانیم در ارائه یک نقش وارد عمل شویم. رضا کیانیان در ابتدا به راه رفتن پرداخت. همه ما در حال طبیعی متوجه راه رفتن نیستیم، و این به دلیل ارتباط آن با ناخودآگاه است. اما این بازیگر توانمند با متوجه ساختن دانشجویان به جزئیات مکانیسم راه رفتن، آن‌ها را به سمت"آگاهانه راه رفتن" سوق داد. حالا دانشجویان متوجه‌ برخی از ایرادات در زمان راه رفتن شدند و سعی‌شان بر این شد که هر یک چگونگی راه رفتن خود را ببینند.
پرداختن به تیپ‌هایی از قبیل"معتاد، گدا، فخر فروش، کور و غیره" از جمله اتو‌دهای این کارگاه بود که بنا بر گفته جلال وفایی، رضا کیانیان در صدد برآمد تا همه را متوجه این نکته کند که هر بازیگر‌ در ابتدا به ارائه تیپی می‌پردازد که دیگران هم از عهده آن بر می‌آید. او برای غلبه بر این نتیجه به همه پیشنهاد داد که ‌همه فکرهای اولیه را باید کنار گذاشت. ‌آن قدر این اتفاق باید از سوی بازیگر تکرار شود تا به نقشی برسد که به فکر دیگران اصلاً ظهور نکرده است. این رمز موفقیت یک بازیگر است تا نقشی را ارائه کند که هر تماشاگری را تحت تأثیر قرار ‌دهد‌.
همچنین برگزاری اتودهای دسته جمعی نیز یکی دیگر از تمرین‌های این کارگاه بود که دانشجویان در رابطه با"رسیدن به هیچ" وارد عمل می‌شدند. به گفته جلال وفایی، رضا کیانیان با مهربانی و فروتنی با تمامی دانشجویان برخورد می‌کرد و نمی‌گذاشت که آن‌ها احساس کنند که با یک استاد روبرو هستند. بلکه برخوردهایش دوستانه و توأم با شوخی‌ و مزاح بود. گاهی نیز رضا کیانیان اتو‌د را خودش تکرار می‌کرد تا دانشجویان به ایرادهای کارشان آگاه شوند.
هدف‌ از برگزاری این کارگاه رسیدن به نقطه هیچ و به دست آوردن یک خمیر مایه برای ارائه یک نقش و شخصیت توسط بازیگر بود، همچنین دوری از اضافات در میانِ حرکت و حس، و جلوگیری از حرکات و رفتارهای غلو آمیز و پرهیز از تیپ‌ سازی، از دیگر اهداف این کارگاه بود که دانشجویان به طور عملی با این موا‌رد‌ آشنا شدند‌‌.
جلال وفایی به اتفاق دو دانشجوی دیگر – احمد رشیدی و عمار عاشوری- در ابتدا مجوزهای برگزاری کارگاه را به همراهی رحمت امینی و مهیار خرابانی دریافت می‌کنند، بعد به دنبال دعوت از کیانیان برمی‌آیند. البته این دعوت ‌مدت زیادی به درازا کشیده است، و این هنرپیشه بی‌ادعا در فرصتی که هیچ کاری در دست ندارد، با سعه صدر در کارگاه آموزشی حضور می‌یابد‌ و در یک زمان فشرده تجربیات عملی و علمی خود را بدون هیچ چشمداشتی در اختیار دانشجویان قرار دارند.
دانشجویان دانشکده هنر و معماری دوست دارند که بتوانند این کارگاه‌های آموزشی ‌‌ادامه یابد‌ و از دیگر استادان‌ و هنرمندان بنام تئاتری برای کسب تجربیات آثار دعوت به عمل آید.
در این کارگاه آموزشی که با حضور مسئولان، استادان و دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، 250 عنوان کتاب خریداری شده توسط رضا کیانیان به کتابخانه مذبور اهدا شد
نظرات 1 + ارسال نظر
لیلا خوانساری شنبه 29 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 16:49 http://docfilm2.blogfa.com

سلام ...
مثل همیشه پر کارید .. موفق باشید ...
نوشته جدیدم را حتما بخونید...ممنون

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد